lördag 20 juni 2009

På begäran


Här kommer nu det efterfrågade receptet på Rosmarinbaguetter:

1 påse kronjäst för matbröd (12g)
5 dl vatten
13 dl vetemjöl special
1 msk matolja
2 tsk salt

Garnering:
1 dl olivolja
1 msk flingsalt
1 msk torkad rosmarin

Blanda torrjästen i mjölet och tillsätt sedan salt, matolja, och sist vatten (ca 40 grader). Blanda till en slät deg och låt den jäsa i bunken 60 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Häll sedan ut degen på mjölat bord och dra försiktigt i degen så den blir lång. Skär den i tre längder, vrid dem lite och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Pensla längderna med olivoljan och strö över flingsalt och rosmarin. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

Supersmidigt och supergott, smaklig spis :)

Inga kommentarer: